Postup přípravy:
Nejprve rozděláme kvásek z troškou vlažného mléka, špetky cukru a droždí. Potom hotový kvásek smícháme s moukou, vejci, olejem, solí a zbytkem mléka. Uhněteme těsto, které necháme vykynout. Potom těsto vyválíme na pečící papír přibližně do obdelníku. Přebytky ořízneme, protože je budeme ještě potřebovat na další zpracování. Přes takto připravené vyválené těsto rozetřeme kečup. Přes delší stranu dáme ve třech řadách gothajský salám na který jednou řadou přidáme plátkový sýr. Přes sýr neskládáme anglickou slaninu, na kterou rozdrobíme nivu. Dále přidáme na kolečka nakrájenou klobásku a nakonec přidáme malá rajčátka. Teď přijde nakrájení boků asi na 1-2 proužky viz obr. Tyto proužky překládáme na střídačku. Přední cípy přeložíme tak, že vznikne hlava. Konec zas smotáme a stočíme jako ocásek. Ze zbylých kousků odřízlého těsta, které nám zbylo z odkrojení obdelníku vytvoříme 4x packu, oční brýle a čenich. Nakonec vše potřeme vajíčkem a nůžkama provádíme zástřihy do těsta, které způsobí trny na kůži. Pečeme při 200 st.C. asi 20 minut.
|
|