listalistalistalistalistalista
 

... Reklama ...

Vepřové medailonky s švestkovou omáčkou
Minutky  
Recept vložen dne: 2009-08-14 20:05:17
Recept shlédnut: 1045x      
Suroviny:
    
tlacitko    
 
4 vepřové plátky
sůl
pepř
švestky (lepší jsou sušené) nebo broskev
hladká mouka

omáčka:
40g másla
40g hladké mouky
voda nebo červené víno
2 lžíce rumu
šťáva z citrónu
15-20dkg švestkových povidel


Postup přípravy:
Maso naklepeme na slabé plátky, které osolíme a opepříme. Na plátky dáme švestky nebo broskev a stočíme do rolky. Tu potom zajistíme jehlamy nebo můžeme použít i párátka. Celou rolku pak obalíme v hladké mouce. Pak smažíme do zlatova asi 5-10 min. Po upečení nakrájíme rolku na kolečka.
Jako přílohu si uděláme šveskovou omáčku. Do kastrůlku dáme máslo a až se rozehřeje vmícháme mouku, kterou osmahneme do zlatova. Pak přilijeme vodu nebo víno (dle chuti) a směs do jemna rozředíme. Teď můžeme přidat švestková povidla a ochutíme citrónovou šťávou, solí a pepřem. Vše důkladně promícháme. Nakonec ještě přidáme rum, který také vmícháme do omáčky. Jako přílohu k masu a omáčce doporučuji smažené hranolky.