Postup přípravy:
Maso naklepeme na slabé plátky, které osolíme a opepříme. Na plátky dáme švestky nebo broskev a stočíme do rolky. Tu potom zajistíme jehlamy nebo můžeme použít i párátka. Celou rolku pak obalíme v hladké mouce. Pak smažíme do zlatova asi 5-10 min. Po upečení nakrájíme rolku na kolečka. Jako přílohu si uděláme šveskovou omáčku. Do kastrůlku dáme máslo a až se rozehřeje vmícháme mouku, kterou osmahneme do zlatova. Pak přilijeme vodu nebo víno (dle chuti) a směs do jemna rozředíme. Teď můžeme přidat švestková povidla a ochutíme citrónovou šťávou, solí a pepřem. Vše důkladně promícháme. Nakonec ještě přidáme rum, který také vmícháme do omáčky. Jako přílohu k masu a omáčce doporučuji smažené hranolky.
|
|