Postup přípravy:
Ušleháme vejce s cukrem a přidáme pudingový prášek s moukou. Těsto vylejeme na plech s pečícím papírem. Pečeme při 180C asi 15 minut. Po upečení a vychlazení změříme, kolik budeme potřebovat na vyplnění vnitřku formy (srnčí hřbet). Formu vyložte folií pro lepší vyndání. Pak vložte upečený a vyměřený díl do formy. Teď si připravíme jogurtovou náplň. Ušleháme do husta šlehačku - použijeme za chvíly. Jogurt s cukrem a citrónovou šťávou našleháme a přidáme želatinový ztužovač, který jsme ušlehaly s troškou vody na řídkou kaši. Přidáme 2/3 šlehačky a ještě řádně promícháme. Část jogurtové hmoty rozetřeme stejnou vrstvou po piškotu.
Připravíme si želé (povaříme) pro ovoce. Ovoce v želírovací lázni smočíme a pak vkládáme do formy. Zbytkem želé vyplníme mezery, které vznikly mezi kousky ovoce. Na vrch dáme zbytek jogurtové hmoty a pěkně rozetřeme. Přes takto připravenou hmotu přiklopíme zbytek piškotové placky a kraje zařízneme. Pro připomenutí s želírovací hmotou se musí pracovat rychleji, aby vám neztuhla, než jí stihnete zpracovat. Je to asi tak 15 minut.
Takto připravenou roládu dáme do lednice asi na 2 hodiny vychladit. Potom ji vyklopíme z formy a zbytkem šlehačky namažeme hřbet, který můžeme posypat oříšky, čokoládou nebo dozdobit šlehačkovými pusinky a ovocem.
|
|