Postup přípravy:
Nejprve rozděláme kvásek z troškou vlažného mléka, špetky cukru a droždí. Potom hotový kvásek smícháme s moukou, vejci, olejem, solí a zbytkem mléka. Uhněteme těsto, které necháme vykynout. Potom těsto rozdělíma na 3 díly. Z jednoho dílu vyválíme ovál, který je podobný krunýři želvy podle fotografie. Přebytky ořízneme, protože je budeme ještě potřebovat na další zpracování. Pod placku napojíme nožičky, ocásek a hlavu. Přes takto připravené vyválené těsto rozetřeme kečup. Přes plochu dáme paprikáš salám, na který přidáme plátkový sýr s rozdrobenou nivou. Přes sýr neskládáme šunkový salám a malá rajčátka. Dáme další vrstvu salámu a plátkového sýra, přidáme nakrájenou papriku a na kolečka nakrájenou klobásku. Vše se snažíme vrstvit do kopečku. Zbylé těsto rozválíme na placku, kterou rozkrájíme na stejné pruhy, které budeme na střídačku proplétat. Ze zbytku těsta ještě dotvarujeme hlavu. Nakonec vše potřeme vajíčkem. Pečeme při 200 st.C. asi 20 minut.
|
|