listalistalistalistalistalista
 

... Reklama ...

Jahodové řezy
Moučníky  
Recept vložen dne: 2010-10-31 17:36:39
Recept shlédnut: 656x      
Suroviny:
    
tlacitko    
 
4 vejce
25 dkg cukru
10 lžic vlažné vody
10 lžic oleje
25 dkg polohrubé mouky
1/2 prášku do pečiva
2ks jahodový pudink
4 lžíce cukru 2 ks ztužovače
marmeláda
velký jahodovýkompot (820g)
2ks želatiny


Postup přípravy:
4 žloutky, 25 dkg cukru vodu a olej vyšleháme. Přidáme mouku a prášek do pečiva a opět šleháme. Z bílků vyšleháme sníh, který lehce v mícháme do směsi. Pečeme při 180st.C asi 20 minut. Po upečení buchtu potřeme marmeládou.
Z 1/2l mléka a 2ks pudinku a 4 lžic cukru uvaříme hustý pudink, který necháme zchladnout. Potom do něj vmixujeme tvaroh. Není třeba už sladit, protože jsme dost osladily pudink. Připravíme si ztužovač dle návodu a vmícháme ho do krému. Krém rozetřeme přes marmeládu a necháme v ledničce ztuhnout.
Potom přes ztuhlý krém narovnáme pokrájené jahody, přes které rozlijeme želatinu, kterou si připravíme dle návodu.